Zij die terugkeerden uit de Dood

Jozef Rulof

Dit is het tweede boek van Jozef Rulof, waarin drie mensen vertellen hoe ze hun overgang naar en hun aankomst in het hiernamaals hebben beleefd.
 

U kunt dit boek hier volledig online lezen.
U kunt de inhoudsopgave zien via de blauwe titel helemaal bovenaan de pagina.
U kunt dit boek ook als e-book downloaden of als papieren boek in onze webwinkel kopen.
Er zijn in totaal 27 boeken van Jozef Rulof.

Samenvatting

In het boek ‘Zij die terugkeerden uit de Dood’ vertellen drie mensen aan Jozef Rulof hoe ze hun overgang naar het hiernamaals hebben beleefd.
Het eerste verslag is van een priester die tijdens zijn leven onvoorwaardelijke liefde heeft gegeven aan vele mensen.
Zijn sterven verloopt heel rustig en sereen, omdat hij zich tijdens zijn leven al heeft losgemaakt van vele aardse gevoelens.
In het tweede deel vertelt Jeanne hoe zij tijdens haar sterven veel last heeft van de droefheid van haar zuster die voor haar zorgt.
Haar zuster wil Jeanne voor het aardse leven behouden, en Jeanne ervaart dit als een weerstand die het haar moeilijk maakt om afscheid te nemen.
Het derde deel gaat over Gerhard.
Zijn motto in zijn aardse leven luidde: ‘dood is dood en de doden moet je laten rusten’.
Na zijn dood komt hij terecht in een astrale sfeer, die vorm heeft gekregen door zijn geslotenheid.
Hij vindt zichzelf opgesloten in een soort astrale bunker waar hij niet uit kan, totdat hij zich innerlijk opent voor de geestelijke waarheid van het voortleven na de dood.
Hij moet tot zijn wanhoop ervaren dat de astrale sfeer waar hij binnentrad een perfecte spiegel is van zijn innerlijke gevoelens.
Door het beschrijven van zijn strijd geeft hij ons een diep inzicht in hoe we onze lagere karaktereigenschappen kunnen afleggen en ons kunnen openen voor het licht van onze eigen geestelijke evolutie.